keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Lediä ulkovaloksi


Tilasin kokeeksi Kiinasta tai jostain itämaasta ns. maissilampun ulkovalaisintolppaan. Hintaa oli 8,81€ ja postikulut sis. hintaan. Tällaisen siis: http://www.miniinthebox.com/fi/maissintahkat-viilea-valkoinen-e26-e27-20-0-w_p3813783.html. Tein tilauksen 23.11. ja kapine tipahti postilaatikkoon 12.12.

Lamppu oli bulkkitavaraa, itse lampussa eikä sen laatikossa ollut minkäänlaisia tekstejä. Myyntipuheissa luvattiin 20W nimellisteho ja 2000 lumenin valoteho. Komponentteja ei myöskään oltu suojattu mitenkään. Runko on höttöisen oloista muovia. Kyseisessä tolpassa oli ennestään energiansäästölamppu Osram Dulux Superstar 24W, joka antoi aika keltaista valoa ja alle kahdenkympin pakkasilla alkoi olla aika himmeä; -35 asteessa valo oli lähinnä punertavaa kajoa. Vaihdoin lampun ja otin vertailukuvat. Kuvat on otettu kännyllä, joten valon väristä ei saa oikein hyvää kuvaa ja valoisuuseron huomaa lähinnä siitä, kuinka paljon kauempaa asioita kuvassa erottuu. Kuvanottohetkellä oli noin 10 astetta pakkasta. 
Loisteputki (oikeasti valo oli kyllä keltaisempaa, vrt. naapureiden pihavalot):


LED:


Pakkastestit on vielä siis kokeilematta ja mitähän lie tykkää kosteista ilmoista. Komponentteja ei tosiaa ole suojattu: otin pikku sähköiskut, kun ruuvasin tuon lampun paikoilleen virrat päällä ja sormet osuivat lediriviin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti