maanantai 29. elokuuta 2016

Reikäleipäkokeilua

Lähti ajatus leipoa reikäleipiä, kun tuota formaattia en ole koskaan vielä tehnyt. Reseptin muokkasin Myllyn Paras -sivuston ohjeesta. Tästä määrästä tekisin 3-4 reikäleipää, niin ei jää liian ohuiksi. Mulla pari ensimmäistä leipää jäi ohuiksi, mutta seuraavat olivat jo hyviä. Kokeilemalla näemmä oppii!

½ l vettä
1 pss kuivahiivaa
½ rkl suolaa
1 rkl siirappia
n. 10 dl Kinnarin Tilan hiivaleipäjauhoja
1 dl Kinnarin Tilan vehnälesettä
25 g voita
päälle sitä mitä kaapista löytyy

Alusta värkeistä taikina huolellisesti koneessa, rasva lisätään ihan lopussa. Annetaan kohota kaksinkertaiseksi. Leivotaan sitten niitä leipiä taikinasta. Itse leikkasin ison lautasen avulla pyöreiksi ja keskireikään löytyi sopiva muotti, lasi kävisi kanssa hyvin. Rei'istä voipi tehdä sämpylöitä.


Annetaan kohota taas kaksinkertaiseksi. Pistele haarukalla. Jos haluat hilpettä päälle, niin voitele kevyesti vedellä ja ripottele päälle esim. leseitä, kaurahiutaleita, seesamin-, kurpitsan tai auringonkukan siemeniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla.


Päälliset ratkaisee. Ihan sama miltä leipä maistuu, kunhan siihen saa jotain maistuvaa päälle (kuvassa näkyy ne ohuimmat yksilöt). Tosin leivästä tuli todella maukasta ja rakenteeltaan ilmavaa. Nuo ko. tilan jauhot ovat olleet kyllä erinomaisia ja niillä saa leipään mahtavan sitkon. Varasto loppuikin sitten tähän leivontaan, mutta puoliso löysi onneksemme ruokaasuomesta.fi -sivuston, josta noita voi tilata jopa tänne susi-/poro-/ahmarajan taakse.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti