torstai 9. heinäkuuta 2015

Sekasämpylät

Teki mieli vähän tukevampaa sämpylää noin niin kuin maun puolesta. Intuitiolla mentiin ja laitoin vähän fiiliksen mukaan taikinaan aineksia. Ainesluettelo on seuraavanlainen:
 
4 dl lämpöistä vettä (8 sämpylää)
kuivahiivaa
tummaa siirappia
suolaa
ruishiutale
vehnäjauhot
öljy
päälle auringonkukansiemeniä
 
Vaivasin taikinan, johon loppuvaiheessa lisäsin öljyn. Jätin kohoamaan kulhoon kannen alle tunteroiseksi. Sen jälkeen jauhotetulla pöydällä vaivasin taikinasta ilmat pois ja pyörittelin palloiksi (ei niin tarkkaa hommaa, silenevät kun paisuvat). Voitelin vedellä ja ripottelin siemenet päälle. Hieman jauhoja vielä päälle ja pari viiltoa pintaan. Jätin kohoamaan reiluksi tunniksi liinan alle pellille.
 
 
Kohonneet sämpylät paistoin uunissa n. 200 asteessa uunin alaosassa kypsäksi, noin puoli tuntia (saavat paistua kunnolla tummiksi, että tulee kunnon kuori). Uunin pohjalla oli taas foliovuoassa vettä.
 
 
Lopputulos oli raadin mielestä maultaan ok. Lisää reseptejä löytyypi sitten Ideakeittiöstä.


1 kommentti: