keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Hampurilaissämpylät

Hampurilaista teki mieli, joten täytyi leipoa sämpylät sitä varten. Tein kuusi isoa sämpylää ja tällä kertaa paistoin ihan uunipellillä. Ainekset ovat seuraavanlaiset:

4 dl lämmintä vettä
kuivahiivaa
suolaa
hunajaa
ruokaöljyä
pellavansiemenrouhetta (muka terveellistä)
ripaus perunahiutaleita
vähän kaurajauhoja
vehnäjauhoja
 
Perinteisellä kaavalla vaivasin löysähkön taikinan ja jätin sen kulhoon kannen alle kohoamaan kaksinkertaiseksi. Sen jälkeen vaivaisin taikinan pöydällä, rullasin pötköksi ja leikkasin kuuteen osaan. Pyöritin palloiksi ja laitoin uunipellille leivinpaperin päälle. Voitelin sämpylät vedellä ja ripottelin seesaminsiemeniä päälle. Leikkasin sämpylöihin vielä pari viiltoa päälle. Jätin liinan alle kohoamaan tunteroiseksi ja paistoin uunissa lähes alatasolla n. 200 asteessa kypsäksi. Uunin pohjalla oli taas foliovuoassa vettä rapean kuoren varmistamiseksi.
 
Kuvia ei tullut otettua kuin valmiista sämpylöistä, itse hampurilaiset jäävät myös mielikuvituksen varaan.
 



Lisää reseptejä löydät Ideakeittiöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti